Водни помпи

Водни помпи - как лесно да направим правилния избор. За подробна информация, натиснете тук

Хидрофори

Какво знаем за хидрофорите? Имаме ли нужда от такъв уред? Как най-лесно да изберем правилния хидрофор. Научете повече тук

UV системи за обеззараване на вода

uv-H2O--Air

    

   Един от методите за едновременно предпазване на околната среда и хората от вредни замърсители във водата е дезинфекция чрез ултравиолетови лъчи. Те имат силно противобактериално действие.

   Как действа UV лъчението? Радиацията разрушава структурата на микроорганизмите и блокира способността им да се размножават, което неминуемо води и до тяхното унищожение. В природата в естествена среда противобактериалното ултравиолетово излъчване е част от слънчевата светлина, но по-голямата част от нея не достига до земната повърхност. Това излъчване е известно като UV-C. С помощта на съвременните технологии е постигната възможност да се преобразува електрическа енергия в незаменимото антибактериално UV излъчване.

       Моделите UV системи предлагани от магазин H2O, може да разгледате тук:

За въпроси и поръчки, моля, позвънете на тел.:

 

032 / 94 24 64 

e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

          Един от технологичните методи за борба с бактериите е чрез използване на антибактериологични UV лампи. Те излъчват в определен спектър от дължината на вълната – от 254nm до оптимална стойност около 260nm. Приблизителното достатъчно време за унищожаване на микроорганизмите е около 6 секунди. По този начин на обработка на водата не се променя химическата и структура и вкуса и, както това става да речем при хлорирането. Самото действие на UV радиацията върху нежеланите микроорганизми зависи от техния вид. В своята вегетативна форма ( бацили, коки, като Salmonella typhosa) вирусите и бактериите са най- чувствителни на UV радиация. При подбиране на правилна UV доза може да осъществи и подходяща дезинфекция за всеки отделен случай, като така може да се избегне ефект на предозиране. Системите за UV лъчение могат да се използват за дезинфекция на питейна вода, в работата във фармацевтични предприятия, болници, хотели и ресторанти.

 

UV Splenvue

       

Най- значимите преимущества на UV системите за пречистване на водата са:

- добра дезинфекция при която се консумира незначително малко електроенергия

-дълъг работен живот на лампите при непрекъсната работа

- лесно боравене с уреда и минимална техническа поддръжка с ниски производствени разходи

- системата е изключително компактна, използва висококачествени материали и принадлежности

- висока надеждност и дълготрайност на системата

- лесна и удобна смяна на лампите

   Самото използване на ултравиолетова светлина за дезинфекция на питейна вода датира от 1916г. в САЩ. През годините с напредването на технологиите и нововъведенията разходите за UV дезинфекция са намалели значително и днес се използват нови UV методи за дезинфекция на питейни и отпадни води. В момента има щати в САЩ които са разработили правила които позволяват системите да дезинфекцират и покриват техните нужди от чиста вода посредством UV светлина. За пускането на UV системата в експлоатация и нейната поддръжка не са нужни някакви специални умения, тъйк като всичко е много опростено.

>>>Още информация за дезинфекция на вода с UV системи (EN)<<<

 
филтри за въздух,филтри за вода,омекотители за вода,биде,бидета,обратна осмоза Здравословен живот и здравословност хранене - диети за бързо отслабване Бързо отслабване в домашни условия