Водни помпи

Водни помпи - как лесно да направим правилния избор. За подробна информация, натиснете тук

Хидрофори

Какво знаем за хидрофорите? Имаме ли нужда от такъв уред? Как най-лесно да изберем правилния хидрофор. Научете повече тук

Какво е твърда вода и омекотител?

ТВЪРДА ВОДА

Твърдата вода  е основната причина за проблеми при ВиК мрежата и спомага за по-бързото повреждане на домакинските уреди използващи вода. Твърдостта на водата се дължи на висока концентрация на минерали като калций и магнезий. Тези минерали преминават във водата, когато тя по своя път преминава през варовиковите и доломитните слоеве на земната кора.

Варовита вода лесно се наблюдава при измиване на чаша вода. Ако на стъклото се наблюдават петна, то тогава имате твърда вода.

 omekotieli

Проблемът е по-лош за уреди, през които постоянно преминава вода като бойлери, съдомиялна машина, пералня, електрически или газов котел, кафе машина, ютия и други. Те са най-податливи на проблеми, причинени от твърдата вода, защото варовик се наслагва много лесно. Котления камък се натрупва постоянно и води до намаляване на ефективността на уредите, отоплението или дори до повреда на домакинските уреди. Това от своя страна увеличава разходите за използване на това оборудване.

Твърди варовици се наблюдават върху батерии, мивки, душ кабини, които имат замърсен и грозен външен вид. Или при инсталации, които могат да се разпаднат с течение на времето вследствие на наслояването на котления камък.

 

 omekotitel

 ТВЪРДОСТ НА ВОДАТА

Твърдостта на водата се определя от три характеристики: временна твърдост , постоянна твърдост и обща твърдост ; 

ВРЕМЕННА ТВЪРДОСТ

Временната твърдост на водата се определя от калциев карбонат и магнезиев хидроген карбонат, които се отлагат по стените на съдовете. Те се превръщат в неразтворими карбонати чрез кипене.

ПОСТОЯННА ТВЪРДОСТ

Постоянната твърдост на водата се определя от калциевите и магнезиевите соли, които не се отстраняват чрез кипене.

ОБЩА ТВЪРДОСТ

Общата твърдост на водата е сумата от временната и постоянна твърдост и се измерва в немски градуси (dH).

 Измерването на твърдата вода се извършва на капки, като се използва комплект от реагенти. Всяка капка е равна на 17,8 части на милион (ppm).

Таблица за определяне на твърдостта на водата

Твърдост на водата

Концентрация (ррт)

Концентрация (dH)

Омекотена вода

концентрация по-ниска от 17,8 ррт

по-малко от 1 капка (dH)

Мека вода

концентрация между 17.8 ppm и 89.2 ppm

между 1 и 5 капки (dH)

Средна твърдост на водата

концентрация между 89 ppm и 268 ppm

между 5 и 15 капки (dH)

Твърда вода

концентрация, по-голяма от 268 ppm

повече от 15 капки (dH)

ОМЕКОТИТЕЛИ ЗА ВОДА, ТВЪРДИ ВОДНИ РАЗТВОРИ

Омекотители на вода използващи с йонообменна смола се явяват най-ефективното решение за получаване на омекотена вода. Те задържат калциевите и магнезиевите частици, като напълно по този начин премахват причинителите на твърдата вода.

Тези омекотители за вода използват таблетирана сол, като единствен консуматив необходим при регенериране на йонообменната смола. Използваната таблетирана сол за омекотители е много чиста вакуумно изпарена. Смолата има продължителност на живот над 10 години, в зависимост от честотата на регенериране на смолата. Смолата след този период се подменя напълно с друга, в зависимост от нуждите на потребителя. 
Н2О инсталации за омекотяване на вода са обемни регенерационни съоръжения, които осигуряват оптимална консумация на сол в зависимост от твърдостта на водата. Те могат да бъдат програмирани за регенерация по време и обем.

 

 omekotitel na voda

 Предимства на меката вода

Меката вода, произведена от омекотителите за вода Н2О омекотители за вода, има следните предимства за вашия дом или бизнес:

  • Намалява сметките за газ и електричество
  • Меката вода
  • Напълно премахва нуждата от продуктите за омекотяване като Calgon
  • Меката вода
  • Кожата ще бъде по-хидратирана и косата ще бъде мека
  • Меката вода
  • Прането ще бъде по-меко и с по-живи цветове
  • По-зелена къща за по-здрава планета

 

 
филтри за въздух,филтри за вода,омекотители за вода,биде,бидета,обратна осмоза Здравословен живот и здравословност хранене - диети за бързо отслабване Бързо отслабване в домашни условия