Водни помпи

Водни помпи - как лесно да направим правилния избор. За подробна информация, натиснете тук

Хидрофори

Какво знаем за хидрофорите? Имаме ли нужда от такъв уред? Как най-лесно да изберем правилния хидрофор. Научете повече тук

НОВ тесен омекотител RX 18, 3/4″ Еко С 18 литра смола

      ECO 18Автоматичен омекотител за вода RX18 е много подходящ за апартаменти с 3 човека. Поради компактните си размери и е особено предпочитан за тесни пространства в малки жилища.  Управлението на омекотителя се осъществява с помощта на автоматична глава F 117 Q3 с цифров дисплей. Омекотяването на водата е процес при който йонообменна смола премахва калциеви и магнезиеви йони от водата, както и част от железните йони. Регенерацията смолата е обогатяване с натриеви йони (разтвор на таблетирана сол), а калциевите и магнезиеви йони се изхвърлят в канализацията. Регенерацията може да се извършва, по предварително зададен обем или време. Желателно е водата да започне да се омекотява още на входа на жилището на входа, непосредствено след водомера.

Ползи от омекотяване на вода:

- домашни уреди без котлен камък (варовик)
- предпазване на нагреватели от наслагване на котлен камък
- по-ефективно действие на перилни препарати
- чисто пране
- блестящи посуда
- хидратирана кожа и мека коса
- икономия на електрическа енергия

Характеристики на омекотителя:

Модел омекотител:            RX18
Присъединителна резба: 3/4"
Обем смола:                         18 литра
Максимален дебит:             1.5 м3/h
Обработена вода между две регенерации: 63 м³/°dH (разделено на твърдостта в Немски градуси)
Пад на налягане:                0,8-1,0 Bar
Захранване:                         220V/50Hz
Работно налягане:             1,5 до 6 Bar
Максимална работна температура: 40°С
Размери (НхВхL):               105 х 26.5 х 49 cм.
Тегло:                                     35 кг.

Твърда вода (варовита) - означава наличие на повече минерали и по-специално калций и магнезий. Твърдата вода поврежда нагревателите, запушва тръбите, намалява ефективността на препаратите, оставя трудни за отстраняване петна, образува наслагвания запушващи порите на кожата. Остатъците от неразтворимите соли правят косата твърда след къпане с шампоан. Твърдостта на водата може да се измери с тестер за твърдост.

Твърдостта на вода бива няколко вида:
- Временна твърдост - поликарбонатна твърдост, която се причинява от комбинациията на калциеви и бикарбонатни йони във водата. Тя може да се отстрани чрез кипване.
- Постоянна твърдост - твърдост която не се отстранява с кипене. Тя се дължи на присъствието на калциеви и магнезиеви карбонати и сулфати във водата.
- Обща твърдост - сбора от постоянна и временна твърдост.

Степени на твърдост на водата в немски градуси °N:
0-5°N - много мека вода
5-10°N - мека вода
10-15°N - слабо твърда вода
15-20°N - средно твърда вода
20-25°N - твърда вода
над 30°N - много твърда вода

При правилна употреба на омекотителите на вода и оптимално изчислени регенерации, йонообменната смола може да се използва 10-15 г. а в някой случай 20 години. След което смолата се подменя с нова и омекотителя продължава да работи с пълен капацитет.

При избор на омекотител разгледайте следната таблица:

Брой жители

Твърдост -°dH

*Месечен разход/м³/
5-10 10-15 15-20 20-25 25-30
3 RX 10 RX 18 RX 18 RX 25 RX 25 21.6
4 RX 10 RX 18 RX 25 RX 25 RX 25 28.8
5 RX 10 RX 25 RX 25 RX 25 GGAF-30 36.0

Този автоматичен омекотител на вода, може да се намери в магазина ни в гр. Пловдив, на ул. " Хан Аспарух" 122 или да се поръча на телефон 0888 809 588. Всички омекотители на вода използващи йонообменна смола за получаване на мека вода, успешно предпазват перални, кафемашини, бойлери и други  уреди от натрупване на котлен камък. Намират приложение при наличие на твърда вода, както за домашна употреба, така и за промишлени цели.

 
филтри за въздух,филтри за вода,омекотители за вода,биде,бидета,обратна осмоза Здравословен живот и здравословност хранене - диети за бързо отслабване Бързо отслабване в домашни условия