Водни помпи

Водни помпи - как лесно да направим правилния избор. За подробна информация, натиснете тук

Хидрофори

Какво знаем за хидрофорите? Имаме ли нужда от такъв уред? Как най-лесно да изберем правилния хидрофор. Научете повече тук

H2O Nano salt FREE технология

Нова H2O Nano salt FREE технология против варовити отлагания е без консумативи!

 H2O Nano        

      Икономичен, екологичен и ефективен метод за предотвратяване на варовиковите отлагания.

Благодарение на нанотехнологиите се е развило каталитичното филтриране без да е необходимо

използването на сол за регенерация.

 

 

Процесът на филтрация протича в три фази. В първата фаза Ca (калциевите) и Mg(магнезиевите) йони биват извличани от водата и превръщани  в безвредни нанокристални частици. Тези нанокристали са изключително малки - за сравнение, те са 100 000 пъти по малки от дебелината на косъм от коса.

Химичният процес е следният:

калциевият бикарбонат Са (HCO3) 2 се трансформира в арагонитна форма на кристали на калциев карбонат CaCO3+CO2 +H2O

           Във втората фаза на процеса на филтрация съществуващият котлен камък върху тръбопроводите и металните повърхности се отстранява. Нанокристалните частици са неутрални и термоустойчиви, поради което е невъзможно тяхното отлагане върху повърхностите. Но поради тяхната наноструктура постепенно разрушават старите отлагания по тръбите и съоръженията докато ги премахнат напълно.

         Тук идва третата фаза на филтрация. В нея се образува 3-5 микронен защитен слой. Той се оформя в следствие на реакцията на нанокристалите и металните повърхности. Този процес е сравним със зеления окисен слой, който се образува върху медна повърхност, с цел предпазване от по - нататъчна корозия. Така оформен този защитен слой, макар и с малка дебелина  (3-5 микрона), осигурява цялостна защита на всички метални повърхности.

         В момента съоръженията за предотвратяване на отлагания H2O Nano salt FREE( работещи без регенерация със сол), много успешно се използват както в бита, така и в промишлеността. Те не се нуждаят от поддръжка, не използват никакви химикали и сол в работата си, доказват своята ефективна екологична роля, като тяхната ефективност надминава всички досега познати методи.

Ефективността на работа на устройството се установява сравнителен цветови тест между обработената и необработената вода.

nano_salt_free.jpg

Внимание:

*Не използвайте устройството, когато водата е микробиологично опасна или с неизвестно качество, без подходяща дезинфекция преди или след устройството. Устройството трябва да се поддържа в съответствие с инструкциите на производителя.

 

Изисквания за ефективна и дълготрайна работа:

Необходима е предварителна механична филтрация - 5 микрона, нивата на желязо да са под 0,2 мг/л, сероводород, манган под 0,05 мг/л, хлор под 0,5 мг/л, въглеводороди и мед може да се наложи в зависимост от условията.

Ако тръбната разводка е с медна тръба, устройството се монтира след шест седмици на употреба на водопровода с вода, т.к. смолата много добре абсорбира желязо, мед, манган, олово и цинк. Наличието на тези замърсители с висока концентрация съкращават живота й.

   Животът на смолата е от 5 до 7 години.

 

H2O Nano salt free scale3

 

 
филтри за въздух,филтри за вода,омекотители за вода,биде,бидета,обратна осмоза Здравословен живот и здравословност хранене - диети за бързо отслабване Бързо отслабване в домашни условия