Водни помпи

Водни помпи - как лесно да направим правилния избор. За подробна информация, натиснете тук

Хидрофори

Какво знаем за хидрофорите? Имаме ли нужда от такъв уред? Как най-лесно да изберем правилния хидрофор. Научете повече тук

Ултрафилтрация с модул GGHM-90, чрез капилярна мембрана

          

          Ултрафилтрация на вода с  капилярна мембрана UF-HM90

          Един добър метод за филтриране, с който се гарантира определена степен на пречистване на вода, е с модул за ултрафилтрация, чрез капилярна мембрана. От размера на порите в мембраната се определя до каква степен ще бъде пречистен даден флуид (вода). Модулът работи с ниско налягане на водата и осигурява абсолютна бариера срещу вещества с размери по-големи от мембраната.

          Ултрафилтрация, представлява процес на механично отделяне на водата от замърсяванията и, с помощта на капилярна мембрана. Чрез нея се отстраняват и най-фините механични частици, бактерии и вируси, а се пропускат разтворените молекули и атоми на полезните соли. Премахват се до 99,8% от вредните субстанции във водата, като това не променя химичния и състав, и запазва полезните минерали.

Предимства на капилярната мембрана:

- филтрация без отпадана вода

- използва се за пречистване на мътни подземни води

- пречиства от бактерии и вируси и други патогенни микроорганизми до 99,8%

- не променя химичния състав на водата и запазва минералите

- малки оперативни разходи в сравнение с други процеси на пречистване на вода

- ниски разходи и дълъг живот на експлоатация

- работи с ниско налягане на водата

          Капилярната мембрана е съставена от множество тънки и кухи влакна, поставени в линеен корпус. Стените на влакна са направени от множество каналчета (пори), чийто размер е различен при различните слоеве влакна. Най-външните влакна са с най-едри каналчета и намаляват към средата на мембраната. По този начин големите частици замърсили водата остават на повърхността, тези с по-малки размери преминават докато се задържат, а чистата вода изтича от каналите на влакната. Движението на водата започва от най-външната час на мембраната, през цялата дължина и излиза от вътрешността и. Мембрана има един вход, през който постъпва водата за пречистване с работно налягане по-малко от 3 бара и един изход. При ултрафилтрация няма отпадна вода, която да се изхвърля в резултат от филтрирането. Когато се изчерпи капацитета на мембраната, тя се запушва и налягането рязко спада. Мембраната следва да се промие, за да се изчисти от насъбралите се замърсявания, като за целта се пропуска вода от изхода по обратния път до входа . Налягането, при това промиване, трябва да бъде по-ниско от това в права посока и да не надвишава 1 бара, в противен случай мембраната се поврежда!

За разлика от системите за обратната осмоза (при които след пречистването остават само водните молекули и се отстраняват всички останали примеси, дори полезните минерали), ултрафилтрацията има:

- висока степен на възстановяване до 90%

- малко отпадък

- работи при ниско налягане, като спестява разходи за помпа

- ниски разходи за поддръжка

Капилярната мембрана, намира приложение в различни области на промишлеността и научните среди:

- за пречистване или концентрация на молекулни разтвори

- млечната индустрия за производството на сирене и сгъстяване на мляко

- за предварителна обработка на водата, преди системи с обратна осмоза

- текстилната индустрия

- студена стерилизация на напитки и фармацевтични продукти

Отлични резултати на пречистена вода с капилярна мембрана се наблюдават при модул GGHM-90, с технически характеристики както следва:

- материал PP

- филтрация 0.02 микрона

- отстраняване на бактерии -99.99%

- мътност<0.5NTU

- максимална производителност - 1400 Л/ЧАС

- Ph 3-9

- температура на водата 4-40° С

- дължина 1230 мм.  

- диаметър 90мм.

ВАЖНО: След монтаж, капилярната мембрана трябва да се промие с вода (най-малко 5 минути), а водата от промивката не трябва да се употребява за пиене.

 

< Брошура със схемана на свързване >

 
филтри за въздух,филтри за вода,омекотители за вода,биде,бидета,обратна осмоза Здравословен живот и здравословност хранене - диети за бързо отслабване Бързо отслабване в домашни условия