Водни помпи

Водни помпи - как лесно да направим правилния избор. За подробна информация, натиснете тук

Хидрофори

Какво знаем за хидрофорите? Имаме ли нужда от такъв уред? Как най-лесно да изберем правилния хидрофор. Научете повече тук

Хидрофори - какво знаем за тях ?

Ситуациите налагащи използването на хидрофори или хидрофорни системи могат да бъдат твърде много. Сред най-честите са: липсата на вода, наличие на стари водопроводни системи, недостатъчен напор или дебит.

 Какво е хидрофор ( хидрофорна система ) ?

 Най-общо казано хидрофор е сложна система от помпа, електрическо управление, механична блокировка, хидрофорни съдове и допълнителни защити, чиято основна цел е подобряват налягането и дебита на водата в сграда, селище или отделна напоителна система.

 За какво се използва хидрофора ( хидрофорната система ) ?

- За повишаване на налягането на водата в цяла сграда или във високите и етажи.

- Водоснабдяване на сграда или напоителна система от собствен водоизточник.

- Водоснабдяване от меджинно водохранилище, което се пълни от селищната водопроводна система.

- Водоснабдяване от междинно водохранилище ( резервоар ) и селищна водопроводна система.

Хидрофори с междинен резервоар и директно водочерпане

 Магазин H2O e дистрибутор на помпи за вода: Wilo, GRUNDFOS и SAER.

За въпроси и поръчки, моля, позвънете на тел.:

 

032 / 62 89 64 

e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Необходим ли ни е хидрофор?

 Ако Вие имате проблем с дебита на водата във вашето жилище или помещение, то отговора е повече от ясен. В много случаи хидравличните загуби във водопроводната система причинени от износване и течове е голям и монтирането на хидрофор е наложително. Промяната в налягането може да се предизвика и от нови консуматори. Това могат да бъдат нови сгради, разширяване и надстрояване на съществуващи такива или просто смяна на статута на определена сграда. Ако вашият случай е такъв, ние бихме Ви предложили монтирането на хидрофор с междинен резервоар.

 Какво трябва да знаем за хидрофорите и хидрофорните системи?

 Основните качества, които трябва всеки хидрофор да има са гарантирана висока степен на надеждност и дълга и безаварийна работа. В случаите, в които се нуждаем от подобен уред, първите неща, което трябва да изясним са количеството на хидравличните загуби и желания дебит. Следващият момент е избора на помпа за хидрофора и принципа на неговата работа. В повечето случай се монтират хидрофори с междинен резервоар, понеже директното водочерпане от съществуваща водопроводна система не е позволено. Това значително би понижило дебита в следващите му точки.

 Как да изберем големината на хидрофорния съд ?

 Важно е да се знае, че от големината на хидрофорния съде зависи оптималната работа на помпата. Връзката между тези два компонента е следната: колкото по-голям е хидрофорния съд, толкова по-рядко се влючва помпата. В определянето на тази зависимост трябва да се има предвид, че по-честото включване на помпата скъсява нейният живот. От друга страна по-рядкото влючване пък понижава дебита.

 

Тук може да разгледате схеми на свързване и монтаж на помпи за вода:

Схема на инсталиране на хидрофор с потопяема помпа

Схема на потопяема помпа

Схема на свързване на стационарна помпа от кладенец

Схема на пресостат

Схемана стационарна помпа

Инструкция за помпа за вода - 1 страница

Инструкция за помпа за вода - 2 страница

Монтаж на потопяема помпа

 

Свързани продукти:

Wilo Jet WJ copy  Grundfosliterature-3  pomp MBS1 
Помпа за вода Wilo  Помпа Grundfos CM  Помпи Saer
 
филтри за въздух,филтри за вода,омекотители за вода,биде,бидета,обратна осмоза Здравословен живот и здравословност хранене - диети за бързо отслабване Бързо отслабване в домашни условия