Водни помпи

Водни помпи - как лесно да направим правилния избор. За подробна информация, натиснете тук

Хидрофори

Какво знаем за хидрофорите? Имаме ли нужда от такъв уред? Как най-лесно да изберем правилния хидрофор. Научете повече тук

Филтри за вода - какво трябва да знаем

Можете ли да се сетите кога за последен път сте пили вода от чешмата? Ако отговорът Ви убягва, нека подскажа – преди около 20 години. В днешно време дори не помисляме да пием така вода, освен ако нямаме инсталирани филтри за вода по домовете. В огромен брой случай, течащата вода е пренаситена с микрочастици и химикали, а вкусът е под всяка критика.

 Все по-често хората обръщат внимание на този проблем и търсят алтернативни методи за решаването му, като най-лесният е използването на филтър за вода. Монтирането на подобен уред не изисква реорганизация на пространството и непосилни суми, а резултатът в повечето случаи надминава очакванията.

 Ако при вас проблемът е на лице и трябва да отреагирате в най-кратки срокове, настоящата статия ще ви ориентира за избора на филтриращ прибор. Постарали сме се да адресираме евентуални бъдещи въпроси и трудности свързани с филтрите за вода.

 Подбор на битови филтри за вода

 Битови филтри за водаЗа да бъде резултатът от избора на филтър максимално ефективен, първо трябва да сме наясно каква е природата на замърсяването. В доста голям случай замърсителите се виждат с просто око, не е необходимо да изследвате водата със специализирани уреди. Да вземем за пример замърсяването със желязо и / или железни съединения. Ако имате съмнения за подобен вид замърсяване, просто налейте чаша вода и я оставете да преседи няколко часа. Ако съдържанието на тези елементи е над допустимите норми, по стените на съда ще се образуват ръждиви петна. В този случай монтирането на филтри за вода е повече от препоръчително.

 Следващия тип замърсяване на водата можем да наречен твърдост. Коефициента на твърдост се повишава, когато има наличие на повече от допустимите норми калции и магнезии. Точно това е причината за отлагането на котлен камък по смесителните батерии и ел. уредите, през които активно преминава вода. В случаи на повишена твърдост на водата се препоръчва монтиране на филтри наречени омекотители. Основната функция на омекотителните системи е отнемането на солите от състава на водата. Твърдостта на водата може да се измери с тестер за твърдост в немски градуси.

 Питейната вода има неприятен вкус и мирис ? Причина за това е наличието на голямо количество органични вещества в едно с хлор и сероводород. Този тип замърсяване се среща, когато населеното място черпи вода от подпочвени източници. Химичната реакция на серните бактерии предизвикват миризмата на развалени яйца. Ако проблема е такъв – бихме препоръчали филтри за вода с активен въглен. В повечето филтри за вода, активният въглен е от кокосови черупки, с който ефективно се подобрява вкуса и мириса на водата.

 
филтри за въздух,филтри за вода,омекотители за вода,биде,бидета,обратна осмоза Здравословен живот и здравословност хранене - диети за бързо отслабване Бързо отслабване в домашни условия