Водни помпи

Водни помпи - как лесно да направим правилния избор. За подробна информация, натиснете тук

Хидрофори

Какво знаем за хидрофорите? Имаме ли нужда от такъв уред? Как най-лесно да изберем правилния хидрофор. Научете повече тук

Система за обратна осмоза

   Обратната осмоза по своята същност е процес на преминаване на водата през много фина полупропусклива мембрана, чрез което се отстраняват разтворените във водата частици. Широко се използва при обработката на води в различни сфери на индустрията, ресторанти, хотели, болници, лаборатории, а също и за домашни нужди.

   Нека обърнем внимание от многообразието от системи за обратна осмоза към домашния вариант, който е лесен за монтаж под мивката.

Чрез различните филтри на системата се постига няколкостепенна филтрация на водата:

H2O филтри и системи за пречистване на водата, водна мъгла, хидрофори, бидета, помпи за вода

- Първа степен – филтър за механично филтриране

- Втора степен – филтър с активен въглен

- Трета степен – филтър с активен въглен, отделящ органичните съединения

- Четвърта степен – осмотична мембрана

- Пета степен - постфилтър от активен въглен

- Шеста степен - усъвършенстващ филтър от естествени доломитни скали

   С първия филтър се постига предварително филтриране на водата от неразтворими примеси. Втория филтър задържа както хлор и хлоросъдържащи съединения, така и пестициди и хербициди които се намират във водата. Третия филтър отделя органичните съединения, които се съдържат във водата. Първите три филтъра, които се използват в системи за обратна осмоза се наричат предварителни филтри и служат за предварително пречистване на водата, преди основното и пречистване от осмотичната мембрана. След мембраната за обратна осмоза може да се монтират два крайни филтъра, които се наричат крайни филтри. Първият е постфилтър от активен въглен, произведен от кокосови черупки. Той премахва останалите във водата летливи субстанции. Вторият е минерализатор от естествени доломитни скали, който монтиран на края на системата обогатява водата с необходимите за човека минерали и придава на водата приятен вкус на изворна вода.

   Важно условие за правилното и безпроблемно функциониране на системите за обратна осмоза е те да се включват единствено към източници на студена вода, тъй като горещата вода може да повреди филтриращите елементи и съответно във водата за пиене да попаднат непречистени елементи.

 

Свързани продукти:

 75       ROsistem75 GPD      
Обратна осмоза 75GPD Обратна осмоза RO75GPD
 
филтри за въздух,филтри за вода,омекотители за вода,биде,бидета,обратна осмоза Здравословен живот и здравословност хранене - диети за бързо отслабване Бързо отслабване в домашни условия