Водни помпи

Водни помпи - как лесно да направим правилния избор. За подробна информация, натиснете тук

Хидрофори

Какво знаем за хидрофорите? Имаме ли нужда от такъв уред? Как най-лесно да изберем правилния хидрофор. Научете повече тук

Колко е чиста водата, която пием?

Чиста вода Всички химически съединения в битовите, промишлени и селскостопански отпадъци отиват в природата, а оттам в подпочвените и в питейните води.

Резултатите от консумацията на химически замърсената питейна вода, се появяват след много години.

Затова и малко от нас си дават сметка, и свързват причините за болестното състояние на организма, с ниското качество на питейната вода.

 

                                   Какво става с отпадъците, които редовно се изхвърлят в нашите реки?

Да се замислим какво става с милиони тонове пестициди, разхвърляни и изливани в селското стопанство.

Всеки ден тонове от тези препарати с дъжда отиват в реките и езерата.

     А какво става с битовите отпадъци?

Малко са населените места с надежни пречиствателни станции. Когато се говори

за отпадъчни води, се сещаме за човешките екстременти, попадащи чрез канализациите.

Не бива да забравяме и за всички почистващи препарати, които попадат ежедневно - сапуни, прахове за пране, течните препарати за почистване на пода, стъклата, дори кремовете и парфюмите, и мн.други...

                                 Доколко лекарствата влияят на околната среда?  

Използваните от нас препарати и в частност хормоналните лекарства, могат да „обогатят” питейната вода.

Оказва се, че честата употреба на хормонални лекарства, които се отделят с екстрементите, попадат в канализацията, отиват в реките,

оттам в пречиствателните инсталации, превръщайки се във все по-голяма заплаха за здравето на хората.

Подобен е проблемът и с антибиотиците и др. лекарствени препарати. А традиционните методи за пречистване, не са в състояние да ги отстранят.

                          Защо е важно децата да пият чиста вода?

Изследвания сочат,че тримесечният зародиш съдържа 90% вода, а при новородените тя е 80%.                                                     

Ако сте решили да доставите на семейството си чиста трапезна вода за пиене – предлагаме система за пречистване на водата с обратна осмоза.

Тя е изградена на принципа на молекулярната филтрация, тя е технически най-напредналият и много ефективен метод за пречистване на водата.

       Ето някои характеристики:

  • Компактност – събира се под мивката, в кухненското шкафче
  • Лесна е за подържане /филтрите се сменят 2 пъти годишно, а мембраната веднъж на 3-5 години/
  • Удобна и икономична алтернатива на бутилирани води. Съхраняването на водата в пластмасовите бутилки също носи някои рискове, а постоянната консумация на минерална бутилирана вода не е без значение.

Затова един от добрите начини за снабдяване с пречистена вода – е филтрация на място, в дома и офиса.

Първоначалната инвестиция се изплаща за 7-8 месеца /при една средна консумация на четиричленно семейство/.

 

В състояние ли е технологията, използвана от пречиствателните станции за пречистване на водата, да я направи годна за пиене, без вредни химически съединения?

     Сегашния метод не е променян от 100 години и се състои в утаяване на по-едрите механични частици, коагуация на по-дребните мътилки /прибавя се още един химикал- желязо-алуминиев сулфат/, филтриране през пясък и чакъл и обеззаразяване чрез хлор.

Хлорът, прибавян през последният етап, е ограничавал разпространението на опасни епидемии в миналото. Сега обаче и той влиза в опасни съединения, с наличните във водата химически съединения /от бита ни/ и допълнително образува нови, за които вече е доказано, че имат туморообразуващо действие. Има основателни съмнения, че алуминият, прибавян във вторият етап на пречистването, е отговорен за зачистилите случаи на болестта Алцхаймер.

Така „пречистена”, водата стига до нас, чрез система от амортизирани и стари, често етернитови тръби. Тя - водата е преминала, обеззаразена, но и пълна с нови химични съединения.

  Произвежданата вода чрез домашните системи за обратна осмоза е 10 пъти по-евтина от бутилираната водата продаваната в магазинната мрежа.

 
филтри за въздух,филтри за вода,омекотители за вода,биде,бидета,обратна осмоза Здравословен живот и здравословност хранене - диети за бързо отслабване Бързо отслабване в домашни условия